Aanleg riolering en Rioolrenovatie


Aanleg riolering

Een goede riolering is van grote waarde en voor velen vanzelfsprekend. Toch komen stankoverlast, lekkages en verstoppingen veelvuldig voor. Voorkom deze vervelende situaties met de aanleg van uw riolering door de specialisten van Rioolreiniging24!

Rioolrenovatie

Rioolreiniging24 beschikt over jarenlange ervaring met het renoveren van riolen. Afhankelijk van de situatie en uw wensen worden projecten met `relinen´ en/of rioolvervanging uitgevoerd. Naast vervanging word `relinen´steeds vaker als renovatiemaatregel bij vrijval-riolen toegepast. De levensduur van het riool wordt door `relinen´met minimaal 50 jaren verlengt. De benodigde wanddikte word gebaseerd op de voorwaarden van de materiaalfabrikant en het duitse instituut voor bouwtechniek (Deutsches Institut für Bautechnik). De inlaten worden na het `relinen´van binnenuit met een robotcutter opengeboord of opgegraven en vernieuwd.

Voor `relinen´bieden wij twee systemen aan:
Longlining (Polyester naaldvilt)

Bij "longlining" (polyester naaldvilt) ontrolt de met kunsthars geimrägneerde kous zich met waterdruk in de leiding en drukt deze tegen de binnenwand. Daarna wordt het water in de kous rondgepompt en voor een gecontroleerde uitharding in stappen verwarmd.

De methode leent sich vooral voor het `relinen´van grotere afstanden en grotere diameters.

Partlining (glasvezel)

Bij "partlining" (glasvezelmateriaal) word een langvormige ballon met een met kunsthars geimprägneerde glasvezelmat omwikkelt, met speziale drukluchtstangen in de te renoverende leiding geduwd en met lucht opgeblasen.

Ook hier wordt de benodigde wanddikte door de materiaalfabrikant en het duitse instituut voor bouwtechnik in Berlijn bepaald.Beide processen bezitten goede mechanische eigenschappen, sluiten goed aan op de buiswand en er komt geen hinderlijke styreengeur vrij.


© 2024 rr24.eu
CONTACT || DISCLAIMER